1 – Wanneer is het easyconnect-systeem op de markt beschikbaar?

De marktintroductie wordt in 2021 verwacht in Denemarken en Nederland, gevolgd door Frankrijk, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk in 2022. Andere landen zullen waarschijnlijk volgen.

2 – Zijn de easyconnect-doppen alleen voorgemonteerd op de productportefeuille van ADAMA, BASF, Certis, Corteva Agriscience, Nufarm en Syngenta?

De easyconnect-doppen zijn toegankelijk voor alle fabrikanten van gewasbeschermingsmiddelen om hun product portfolio uit te rusten. Vanaf 2020 wordt het easyconnect-systeem ondersteund door ADAMA, BASF, Certis, Corteva Agriscience, Nufarm en Syngenta. Deze implementatie door een groot aantal leidende fabrikanten geeft boeren de vrijheid om te kiezen uit een breed scala aan producten die compatibel zijn met het easyconnect systeem.

3 – Welke verpakkingen worden voorzien van easyconnect-doppen?

De easyconnect dop is geschikt voor alle containers met de industriestandaard IS 63 hals, ongeacht de grootte van de container en de fabrikant. IS 63 heeft betrekking op verpakkingen van 1 liter (l), 3l, 5l, 10l en 15l. De bedoeling van de bedrijven die het easyconnect systeem ondersteunen is om het aantal producten in Europa dat is uitgerust met de easyconnect dop gestaag te vergroten.

4 – Heeft easyconnect een adapter nodig?

Voor het easyconnect-systeem is geen adapter nodig, waardoor het gemak voor de boer wordt gemaximaliseerd.

5 – Als ik niet met het easyconnect-systeem werk, kan ik dan nog steeds het productportfolio gebruiken dat is uitgerust met de easyconnect-dop en werken met een vultrechter?

Ja. De easyconnect-doppen kunnen worden losgeschroefd en opnieuw worden vastgeschroefd op de containers zoals elke conventionele dop.

6 – Waar kan ik de connector kopen?

De connector zal op de markt worden gebracht door leveranciers van easyconnect-connectoren, bijvoorbeeld Pentair, via verschillende kanalen. De betreffende handelspartner voor uw regio vindt u op www.easyconnect.tech.

7 – Wat zijn de kosten van de connector?

Pentair, als een van de eerste leveranciers van connectoren, verbetert voortdurend het ontwerp van de connector op basis van de feedback van de boeren uit de pilots. Zodra het ontwerp is afgerond, wordt de prijsinformatie door Pentair beschikbaar gesteld. De prijs van de connector wordt door elke fabrikant van de connector bepaald.

8 – Wie zorgt voor het onderhoud en de technische ondersteuning van de connector?

Geautoriseerde specialisten van spuitapparatuur kunnen desgewenst de installatie en het onderhoud van de connector verzorgen.

9 – Is het ledigen en spoelen met easyconnect sneller dan het gebruik van de vultrechter?

Afhankelijk van de gebruikte spuit kan de verwerking van grote hoeveelheden gewasbeschermingsmiddelen sneller en eenvoudiger verlopen. Boeren in de pilotstudies melden dat de snelheid van het legen en spoelen van een enkele productcontainer met easyconnect sneller is of vergelijkbaar met het gebruik van de vultrechter. Het legen en spoelen is ook gemakkelijker en veiliger met easyconnect dankzij de snelle extractie van het product en de integratie van de spoelfunctionaliteit.

10 – Kan easyconnect gebruikt worden met vaste producten (poeders en granulaten)?

Het easyconnect systeem is alleen ontworpen voor vloeibare gewasbeschermingsmiddelen. Voor de gesloten overdracht van vaste producten zal in de toekomst een ander systeem moeten worden ontwikkeld.

11 – Hoe kan ik een gedeeltelijke dosering afmeten?

Veel containers zijn doorzichtig en/of voorzien van een schaalverdeling om het volume visueel te kunnen meten. Volumes kunnen ook worden gemeten via een schaalverdeling op de zuigslang. Het sluitsysteem van de connector maakt het mogelijk om de container geheel of gedeeltelijk te ledigen, omdat de koppeling de container automatisch weer sluit voordat deze wordt losgekoppeld. De afsluitdop is hersluitbaar en lekvrij. Een stofkap beveiligt het resterende product tot het volgende gebruik. Geavanceerde oplossingen voor het afmeten van kleinere hoeveelheden worden ontwikkeld door de machine-industrie.

12 – Wanneer wordt de connector op de spuit geïntegreerd?

Spuitfabrikanten hebben aangegeven dat ze geïnteresseerd zijn in het opnemen van de koppeling op nieuwe machines op verzoek. Neem contact op met uw plaatselijke leverancier om dit te bespreken.

13 – Moet ik persoonlijke beschermingsmiddelen dragen als ik easyconnect gebruik?

Bij het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen is het wettelijk verplicht om de op het productetiket aangegeven persoonlijke beschermingsmiddelen te dragen. Uit de uitgevoerde studies blijkt dat de blootstelling van de gebruiker bij gebruik van gesloten vulsystemen aanzienlijk wordt verminderd. De resultaten van deze studies zullen aan de bevoegde regelgevende instanties in de EU worden voorgelegd.

14 – Waar kan ik aanvullende informatie krijgen over de technologie?

Voor meer informatie kunt u met ons contact opnemen via info@easyconnectsystem.com of bel +31 599 – 588 039